14 Aralık 2013 Cumartesi

Siz hiç menekşeli çikolata denediniz mi?


Bundan 4 yıl önce İstanbul'un gözbebeği Nişantaşı'nda nefis bir butik ile başlıyor onların hikayesi...Rojda ve Ruken Demirer kardeşlerin o güne kadar yedikleri hiç bir çikolatada aradıkları lezzeti bulamamaları onların ilham kaynağı oluyor ve İstanbul'un bir numaralı çikolata butiği olma yolunda adım atmaları için cesaretlendiriyor.
 
 
Rojda Demirer-Ruken Demirer


Rojda Demirer ve Ruken Demirer'in bu lezzetli fikri Marie Antoinette Chocolatier, şu an İstanbul’un en iyi çikolata butiklerinin başında geliyor. Onlar bunu "Kalite hedeflerimiz çok yüksek olduğu için Avrupa'nın en kaliteli çikolata ham madde ve meyve özlerini tespit ettik. Bu kaliteyle sektöre girmek adına düşük kar marjını tercih ederek fiyatlarımızı uygun seviyede tuttuk. Kısa zamanda da çok kaliteli bir müşteri kitlesi edindik." diyerek özetliyorlar.
 
Butiklerine koyacakları isim konusunda ise hiç zorlanmıyorlar. Fransa'nın lükse düşkün efsanevi kraliçesi Marie Antoinette, 18. yüzyılın ikonik karakterlerinden biri olmasının yanında, çikolata sevgisiyle de onlara esin kaynağı oluyor. Gittiği her yere özel çikolatacısını da beraberinde götüren kraliçeden çok etkileniyorlar. Barok ve 18. yüzyıl klasik stillerine özel bir ilgi duydukları için butiğin dekorasyonundan, çikolataların el yapımı kutularına dek, aynı ekolü devam ettirmek istiyorlar. Hatta bu doğrultuda mavi ipek şantukla kaplanmış butiğin en özel kutusunun bile Marie Antoinette’in mücevher kutusundan esinlenerek tasarlanmış bir replika olduğunu söylüyorlar.
 
 
Salepli
 
 
İlk zamanlar tüm ürünler butiğin üst katındaki küçük bir mutfakta yapılıyor. Biraz zaman sonra marka biraz tanınıyor, insanlar butikteki çikolataları fark ediyor, her geçen gün farklı simalar butiğin kapısını aralamaya başlıyor ve artık çikolata yetişmemeye başlıyor. Durum böyle olunca atölyeyi büyütmeye karar veriyor iki kız kardeş. Şuan Balmumcu'da zaman zaman workshoplarında düzenlendiği, yaklaşık 6 kişilik bir ekibin çalıştığı özel bir çikolata atölyeleri var. Bu küçük ama dev ekip  bu atölyede 60 çeşidin üzerinde el yapımı çikolata hazırlıyor, tümünün el yapımı olması ve günlük olarak üretilmesi de onları özel kılıyor. Çoğu zaman uğradığınızda Rojda ya da Ruken'i mutfakta çikolata yaparken görmeniz de mümkün... yaptıkları işi çok seviyorlar. "Özellikle rafine zevklere sahip kitlenin, devamlı müşteri haline gelmesi ve buna ayrıca "en güzel hediye" olarak yaklaşmaları bizi çok mutlu ediyor.Umarız bu şekilde devam eder.  " diyerek markaları ve başarılarıyla ilgili gururlarını dile getiriyorlar.

Hep kendilerini yeniliyorlar, yenilikleri takip ediyorlar... bir yandan da damak zevklerine çok güveniyorlar.Her sezon mutlaka çikolata menülerine yeni lezzetler, yeni karışımlar ekliyorlar. 2013-2014 kışına özel olarak ‘elma tarçın’ ve ‘zencefil bal’, bitki çaylarından esinlenerek tasarlanan, çikolata tutkunlarını kışa hazırlayan iki farklı lezzet. Yeni yıla özel olarak ürettilen ‘salepli’; geleneksel Bursa kestane şekerinin Belçika çikolatası içinde sunulduğu yumuşacık ‘kestaneli çikolata’ ve ‘menekşe’ de çok özel tatlarından yalnızca birkaçı. Bunların yanı sıra yaban kirazlı, menekşeli, aşk meyveli çikolatalar ile karamelli, bademli, hindistancevizli, orman meyveli, vişneli ve tropik meyveli trüfler gibi az bulunan çeşitler de hayli ilgi gören ürünleri arasında yer alıyor.
 
 
Menekşe Trüf
 
 
Yeni yıl için satışa sundukları yeni yıl sepetleri ise bir hayli revaçta... tükenmeden, siz de siparişinizi  www.marieantoinette.com.tr adresinden ya (212) 291 92 78  numaralı telefondan  verebilirsiniz.
 
 
 
 


 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder